Argentinie reizen populair


Argentinie Travel gebouwReizen naar Argentinië wordt steeds populairder. Steeds meer toeristen trekken erop uit naar het Spaanstalige land in Zuid Amerika. Of het nu gaat om een steden trip naar Buenos Aires of het verkennen van de natuur in het land. Argentinië is een erg groot land. Volgens Wikipedia is het zelfs het achtste land ter wereld in oppervlakte. De cultuur van het land is sterk beïnvloed door mensen uit Europa. Maar ook de gaucho’s hebben met hun traditionele levensstijl een belangrijke stempel gedrukt op de cultuur van het land. Het land heeft natuurliefhebbers veel te bieden. Grote waterpartijen en berglandschappen.
Er zijn zeer veel nationale parken. De bekendste parken zijn:

  • Iguazú,
  • Ischigualasto
  • Los Glaciares,
  • Nahuel Huapi,
  • Talampaya,
  • Tierra del Fuego.

Maar het land heeft ook verschillende grote steden, Daarvan is Buenos Aires de grootste en bekendste stad. Andere bekende steden zijn Cordoba en Rosario.

Argentinië Reizen duur?

Eenmaal besloten om naar Argentinië te gaan, kan het plannen van de reis beginnen. Gezien het grote aanbod van interessante gebieden en bezienswaardigheden kan het plannen van de reis wel wat tijd in beslag nemen. Voor veel mensen is het boeken van de vlucht wel even schrikken. De tickets voor een vlucht naar Argentinië kunnen nogal een stukje duurder uitvallen dan je zou verwachten.

Combineer Argentinië reis met ander land

Wanneer je toch een reis gaat boeken baar Argentinië, kun je overwegen om deze reis te combineren met het bezoeken van een ander land. Een rondreis door verschillende landen is misschien wel de ideale combinatie. Bijvoorbeeld het combineren van je reis naar Argentinië met een bezoek aan Chili of Brazilië. Veel reisorganisaties hebben een dergelijke reis in het assortiment zitten. Misschien heb je dan wel een minder spontane reis, en wat toeristischer. Het is wel prettig als een aantal zaken alvast geregeld zijn door mensen die er ook verstand van hebben. Kies je voor het avontuur? Dan moet je er misschien voor kiezen om alleen de vluchten te boeken plus een eerste overnachting. En vandaar zie je dan wel verder. Zoals aangegeven. Genoeg te zien in Argentinië en haar buurlanden. Lees meer over het land Argentinie op Wikipedia of op de site van de Lonely Planet.
Parque Nacionnal Los Cardones